skip to Main Content
+36 20 438 1071 / +36 30 741 8588 abrahamhouse@outlook.com 7621 Pécs, Munkácsy Mihály u. 41.
 • en

STANDARD ÁRAK
Tájékoztató jellegű árak, Ünnepnapokon, nyáron és egyéb munkaszüneti napokon ettől eltérhet, pontos és aktuális ajánlatért kattintson az ONLINE FOGLALÁS gombra. Jelölje meg a tervezett dátumot, adja meg a Vendégek számát és a rendszer kiírja Önnek az ekkor elérhető szobák listáját az aktuális árakkal.

Szobatípus1 fő / éj2 fő / éj3 fő / éj4 fő / éj5 fő / éj
"Romantic" szoba10 200 Ft12 990 Ft---
"Lumiére" szoba10 200 Ft12 990 Ft---
"Petit" szoba10 200 Ft12 990 Ft---
"Petit" Apartman11 990 Ft13 400 Ft---
"Rustique"Apartman12000 Ft13 500 FtPótágyazható
16 400 Ft
--
Vintage Apartman #113 900 Ft13 900 Ft16 400 FtPótágyazható
19 500 Ft
-
Vintage Apartman#213 900Ft13 900 FtPótágyazható
16 400 Ft
Pótágyazható
19 500 Ft
-
Idegenforgalmi adó400Ft/Fő/éj
Reggeli1 490 Ft

Gyermek  kedvezmény: 3 éves kor alatt ingyenes (gyerekágyon)

A feltüntetett árak bruttó áraknak felelnek meg, az idegenforgalmi adót nem
tartalmazzák! Az idegenforgalmi adó mértéke  400 Ft/fő/éj (18 éves kortól). Szállásunkon VISA, Maestro és MasterCard-ot, illetve OTP,K&H és MKB Szép kártyát, illetve adott kriptovalutákat elfogadunk!

 

     

Saját foglalási felületünk előleget illetve bankkártya adatokat nem kér, foglalás esetén a teljes összeg a szálláshelyen fizetendő készpénzzel, bank kártyával vagy Szép kártyákkal. A foglalás véglegesítése esetén visszaigazoló e-mailt küldünk!
vintage-apartman-36

Érkezés és távozás információk (Check In-Check Out):

Bejelentkezés: 14:00 órától – 19:00-ig.(Check In: 14:00-19:00, ha később érkezne kérjük jelezze! Late Check-In kizárólag 22:00 óráig lehetséges!) Amennyiben 19:00 óra után érkezik és erről tájékoztatást nem ad, 2500Ft felár kerül felszámolásra!

Késői érkezés: Élő portaszolgálatunk 19:00 óráig üzemel, amennyiben érkezésük ezen időpont utánra várható, kérjük, jelezzék. 22:00 óra után nincs lehetőség bejelentkezésre.

Késői távozás: kijelentkezés: 10:30-ig! Távozásuk napján tartózkodásuk meghosszabbítására felár ellenében van lehetőség, ha aznap nem érkezik vendég a szobába. Amennyiben a foglalások miatt hosszabbításra nincs lehetőség, ingyenesen kérheti csomagjainak megőrzését a recepciónál a távozásuk idejéig.

Kora reggeli távozás: Élő recepciónk 7:00 órakor nyit, amennyiben Ön távozása napján ezen időpontnál korábban szeretne távozni, e szándékát kérjük, jelezze.

 

 

Hogyan tudok árajánlatot kérni?

1.:Weboldalunkon lehetőség van közvetlen online foglalásra, kattintson az “ONLINE FOGLALÁS” gombra.

2.:Állítsa be a kívánt dátumot és létszámot, majd a rendszer automatikusan kíírja Önnek az összes elérhető szobatípust az aktuális legkedvezőbb árakkal.

3.:Amennyiben az ott kiírt ár megfelel Önnek a tovább gombra kattintva reggeli is hozzáadható és a foglalás leadható!

+1:Nagycsoport/rendezvény/egyedi ajánlat iránti érdeklődés esetén kérjük, írjon nekünk e-mailt!

Kell előleget fizetnem?

Szállásunk nem kér sem előleget, sem bankkártya adatokat, a teljes összeg érkezéskor fizetendő a szálláson!
Amennyiben mégis előzetesen szeretné átutalni az összeget, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a folgalása utáni napokban.

 

Adatkezelési tájékoztató

 

Személyes adatokat csak a magyar törvényeknek és közösségi irányelveknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk.

Az adatokat a lehető legbiztonságosabban tároljuk.Harmadik félnek személyes adatokat csak hozzájárulással adunk át.Bárkinek felvilágosítást adunk a róla tárolt adatokról, és az adatok törlését is bármikorkérheti az elérhetőségeinken.

 

Bevezetés

 

Bakonyi Dániel Zsolt (7621 Pécs, Munkácsy M. u. 41. adószám: 68193290-1-22) (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá vetimagát a következő tájékoztatónak.

A magyar információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII.törvény 20. § (1) kimondja, hogy az érintettel (jelen esetben a weboldal-használóval, atovábbiakban: felhasználó) az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy azadatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.

Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatnikell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezeléscéljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosultszemélyéről, az adatkezelés időtartamáról.

Tájékoztatni kell az érintettet a magyar Info tv. 6. § (1) bekezdése alapján arról is, hogyszemélyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzéselehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

 • az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
 • az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljábólszükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződőjog korlátozásával arányban áll.

 

A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira ésjogorvoslati lehetőségeire is.

 

Ha az érintettek személyes tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna(mint például jelen esetben egy weboldalon), a tájékoztatás megtörténhet az alábbiinformációk nyilvánosságra hozatalával is:

 1. a) az adatgyűjtés ténye,
 2. b) az érintettek köre,
 3. c) az adatgyűjtés célja,
 4. d) az adatkezelés időtartama,
 5. e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
 6. f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinekismertetése, valamint
 7. g) ha az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének van helye, azadatkezelés nyilvántartási száma.

 

Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi weboldalak adatkezelését szabályozza:

http://abrahamvintage.hués a fenti tartalmi előíráson alapul.

A tájékoztató a megfelelő nyelven elérhetőazalábbi oldalról: http://abrahamvintage.hu/arak

A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba.

 

 

Értelmező fogalmak

 1. érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosítottvagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;

 

 1. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintettneve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális,gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint azadatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

 

 1. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nemrendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatokkezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasználteszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízottadatfeldolgozóval végrehajtatja;

 

 1. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármelyművelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése,rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása,nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törléseés megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásánakmegakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személyazonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta,íriszkép) rögzítése;

 

 1. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatokelvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől éseszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot azadatokon végzik;

 

 1. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggelnem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződésealapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is -adatok feldolgozását végzi;

 

 1. adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, ígykülönösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságrahozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés éssérülés.

 

Weboldal működtetéshez kapcsolódóadatkezelés

 1. A magyar információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. éviCXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldalüzemeltetéshez/működtetéshez kapcsolódó adatkezelés körében a következőket:
 2. a) az adatgyűjtés ténye,
 3. b) az érintettek köre,
 4. c) az adatgyűjtés célja,
 5. d) az adatkezelés időtartama,
 6. e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
 7. f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

2/a. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja tájékozódó email esetén:

E-mail cím: Kapcsolattartás.

Telefonszám: Kapcsolattartás

Név:Kapcsolattartás

 

Sem a felhasználónév, sem az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy személyesadatot tartalmazzon.

 

2/b. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja szállás érdeklődés esetén:

E-mail cím: Kapcsolattartás.

Telefonszám: Kapcsolattartás

Név:Kapcsolattartás

Érkezés és Távozás időpontja: Szállásigény behatárolás

Szoba típusa: Szállásigény behatárolás

Felnőtt személyek száma: Szállásigény behatárolás

Gyermekek száma: Szállásigény behatárolás

 

Az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy személyesadatot tartalmazzon.

A 2/a és 2/b pontban szereplő email címen kívül megadott adatok a megkeresés teljesítése miatt szükségesek.

A tájékozódó email üzenet megérkezése és megválaszolása után az adatok tárolásra nem kerülnek.

A szállás érdeklődő email üzenet esetén, ha konkrét szállásfoglalás nem történik, akkor a kapott és válasz üzenetben szereplő adatok tárolásra, egyéb felhasználásra nem kerülnek.

 

 1. Az érintettek köre: A weboldalon érdeklődő valamennyi érintett.

 

 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A direktbe elküldött email üzenet céges email címre történő azonnali elküldésre.

 

 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyesadatokat az Adatkezelő cégvezető és marketing munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvektiszteletben tartásával.

 

 1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: A személyes adatoktörlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:

– postai úton a HUNGARY / UNGARN 7621 Pécs, Munkácsy M. u. 41. címen,

– e-mail útján az abrahamhouse(kukac)outlook(pont)hu e-mail címen,

– telefonon a +36 20 438 1071 számon.

 

 1. Az adatkezelés során igénybe vett adatfeldolgozó (tárhely-szolgáltató) adatai:A tárhely szolgáltató egyben az üzemeltető is, azaz Bakonyi Dániel Zsolt.

 

 1. Az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, a magyarInfotv. 5. § (1) bekezdése,illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információstársadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. magyartörvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatásnyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgykell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggőszolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, haez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges,azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

 

Cookie-k (sütik) kezelése

 1. A magyar információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. éviCXII. magyar törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldalcookie adatkezelése körében a következőket:
 2. a) az adatgyűjtés ténye,
 3. b) az érintettek köre,
 4. c) az adatgyűjtés célja,
 5. d) az adatkezelés időtartama,
 6. e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
 7. f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Egyedi azonosítószám, dátumok,időpontok

 

 1. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.

 

 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelésidőtartama a session cookie-k esetén a honlapok látogatásának befejezéséig.

 

 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A cookie-khasználatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

 

 1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettneklehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjébenáltalában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

 

 1. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben acookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózatonkeresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó általkifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásáhoza szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

 

GoogleAdwordskonverziókövetéshasználata

 1. A „GoogleAdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbáannak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. AGoogle konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 AmphitheatreParkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

 

 1. Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy akonverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookieknakaz érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyesadatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.

 

 1. Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nemjárt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésrekattintott.

 

 1. Minden GoogleAdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWordsügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.
 2. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt acélt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számárakonverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükrekattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználókszámáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyikfelhasználót azonosítani lehetne.

 

 1. Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal,hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fogszerepelni a konverziókövetési statisztikákban.

 

 1. További információ valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalonérhető el: www.google.de/policies/privacy/

 

A GoogleAnalytics alkalmazása

 1. Ez a honlap a GoogleAnalytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”)webelemző szolgáltatása. A GoogleAnalytics úgynevezett „cookie-kat”,szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítikFelhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.

 

 1. A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozottinformációk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak.Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét azEurópai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szólómegállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.

 

 1. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottanilerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjénekmegbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogykiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldalüzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint,hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokatteljesítsen.

 

 1. A GoogleAnalytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címetnem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó aböngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjukfigyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem mindenfunkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Googlegyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattalkapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linkenelérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu

 

Közösségi oldalak

 1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. éviCXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a közösségi oldalakadatkezelése körében a következőket:
 2. a) az adatgyűjtés ténye,
 3. b) az érintettek köre,
 4. c) az adatgyűjtés célja,
 5. d) az adatkezelés időtartama,
 6. e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
 7. f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

 1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre:

Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakonregisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

 

 1. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált aFacebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon,és „lájkolta” a weboldalt.

 

 1. Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek,termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve„lájkolása”, népszerűsítése.

 

 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatokmegismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettekadatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azokkezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalontájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így azadatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosításilehetőségeire, az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

 

 1. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adataikezeléséhez a közösségi oldalakon.

 

Adattovábbítás

 1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. éviCXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldaladattovábbítási tevékenysége körében a következőket:
 2. a) az adatgyűjtés ténye,
 3. b) az érintettek köre,
 4. c) az adatgyűjtés célja,
 5. d) az adatkezelés időtartama,
 6. e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
 7. f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre.
 2. a) A továbbított adatok köre a közvetlen email-on keresztüli megkeresés érdekében: név, telefonszám. A szállás megkeresésénéla „weboldal működtetéshez kapcsolódó adatkezelés” részben szereplő egyéb szükséges adatok.

 

 1. Az érintettek köre: A weboldalról közvetlen email üzenetet kezdeményező érdeklődő valamennyi érintett.

 

 1. Az adatkezelés célja: az érdeklődők tájékoztatása a megkeresés tárgyát képező termék vagy szolgáltatás esetében.

 

 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A weboldalon elindított email üzenet céges emailra történő továbbításáig tart.

 

 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyesadatokat a következők kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával:

Csak és kizárólag az Adatkezelő, vagy a vállalkozás marketing munkatársai.

 

 1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett kérheti az Adatkezelőtől a személyesadatainak mielőbbi törlését.

 

 1. Az adattovábbítás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, a magyarInfotv. 5. § (1)bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint azinformációs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001.évi CVIII. magyar törvény 13/A. § (3) bekezdése.

 

Ügyfélkapcsolatok és egyébadatkezelések

 1. Amennyiben az adatkezelő szolgáltatásaink igénybevétele során kérdés merülne fel,esetleg problémája lenne az érintettnek, a honlapon megadott módokon (telefon, email,közösségi oldalak stb.) kapcsolatba léphet az adatkezelővel.

 

 1. Adatkezelő a beérkezett e-maileket, üzeneteket, telefonon, Facebook-on stb.megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önkéntmegadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 2 évelteltével törli.

 

 1. E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunktájékoztatást.

 

 1. Kivételes hatósági megkeresésre, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján másszervek megkeresése esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatokközlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására.

 

 1. A Szolgáltató ezen esetekben a megkereső részére – amennyiben az a pontos célt ésaz adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki,amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

 

Adatbiztonság

 1. Az adatkezelő úgy tervezi meg és hajtja végre az adatkezelési műveleteket, hogybiztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.

 

 1. Az adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról (jelszóval, vírusirtóval valóvédettség), megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítjaazokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv., valamint az egyéb adat- éstitokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

 

 1. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi az adatkezelő különösen
 • a jogosulatlan hozzáférés,
 • a megváltoztatás,
 • a továbbítás,
 • a nyilvánosságra hozatal,
 • a törlés vagy megsemmisítés,
 • a véletlen megsemmisülés és sérülés,
 • az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válásellen.

 

 1. Az adatkezelő megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy anyilvántartásokban tárolt adatok közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és azérintetthez rendelhetők.

 

 1. A személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés, az adatok megváltoztatása ésjogosulatlan nyilvánosságra-hozatala, vagy felhasználása megakadályozásaérdekében az adatkezelő gondoskodik:
 • a megfelelő informatikai, műszaki környezet kialakításáról, üzemeltetéséről,
 • a szolgáltatásnyújtásban résztevő munkatársai ellenőrzött kiválasztásáról,felügyeletéről,
 • a részletes üzemeltetési, kockázatkezelési és szolgáltatási eljárásrendekkiadásáról.

 

 1. A fentiek alapján szolgáltató biztosítja, hogy az általa kezelt adat
 • a jogosult számára rendelkezésre álljon,
 • hitelessége és hitelesítése biztosított,
 • változatlansága igazolható,legyen.

 

 1. Adatkezelő és annak tárhely-szolgáltatójának informatikai rendszere véd többekközött
 • a számítástechnikai csalás,
 • a kémkedés,
 • a számítógépvírusok,
 • a spam-ek,
 • a hack-ek
 • és egyéb támadások ellen.

 

 1. Adatkezelő az alábbi konkrét adatbiztonsági intézkedéseket teszi:
 • jelszavak titkosított tárolása,
 • napi szintű biztonsági mentések,
 • folyamatos virus-check (rosszindulató kód ellenőrzése)

 

Az érintettek jogai

 1. Az érintett kérelmezheti az Szolgáltatónál, hogy az adjon tájékoztatásátszemélyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését,valamint kérheti személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével -törlését vagy zárolását.

 

 1. Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt,illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó általfeldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról,időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggőtevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és azelhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az érintett személyes adatainaktovábbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

 

 1. Az adatkezelő – ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmifelelős útján – az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése,valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazzaaz érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét ésszámát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és azelhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előírójogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

 

 1. Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint azérintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amelytartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, azadattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körénekmeghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározottegyéb adatokat.

 

 1. Felhasználó kérelmére Szolgáltató tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, azokforrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetlegesadatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről,továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás

Jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számítottlegrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthetőformában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.

 

 1. Szolgáltató, amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és avalóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyesadatot helyesbíti.

 

 1. Törlés helyett Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri,vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törléssértené a Felhasználó jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addigkezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlésétkizárta.

 

 1. Szolgáltató törli a személyes adatot, ha kezelése jogellenes, a Felhasználó kéri, akezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy azadatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a magyar bíróság vagya magyar Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

 

 1. Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatjaannak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelenségevagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

 

 1. A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbámindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljáratovábbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára valótekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

 

 1. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nemteljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban közli ahelyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogiindokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén azadatkezelő tájékoztatja az érintettet a magyar bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághozfordulás lehetőségéről.

 

Jogorvoslat

 1. Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
 2. a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóravonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatátvevő vagyharmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha azadatkezelést törvény rendelte el;
 3. b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés,közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
 4. c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

 

 1. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, delegfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntésthoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Szolgáltató az érintetttiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a továbbiadatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint atiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akikrészére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akikkötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

 

 1. Amennyiben a Felhasználó Szolgáltatónak a meghozott döntésével nem ért egyet, azellen – annak közlésétől számított 30 napon belül –a magyar bírósághoz fordulhat. A bíróságsoron kívül jár el.

 

 1. Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a magyar Nemzeti Adatvédelmi ésInformációszabadság Hatóságnál lehet élni:

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

HUNGARY / UNGARN 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: HUNGARY / UNGARN 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Bírósági jogérvényesítés

 1. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelőköteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő kötelesbizonyítani.

 

 1. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választásaszerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt ismegindítható.

 

 1. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe aHatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

 

 1. Ha a magyar bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, azadat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozássalhozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogánakfigyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

 

 1. Ha a magyar bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintettszemélyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelőköteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőnbelül nem fordul a magyar bírósághoz.

 

 1. A magyar bíróság elrendelheti ítéletének – az adatkezelő azonosító adatainakközzétételével történő – nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei ésnagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.

 

 

 

 

Kártérítés és sérelemdíj

 1. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonságkövetelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintettaz adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

 

 1. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és azadatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozottszemélyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az adatkezelő mentesül azokozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, habizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezeléskörén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

 

 1. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyibena kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem azérintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

 

[contact-form-7 404 "Nem található"]
Back To Top